EKO PRlekija se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča zmogljivo in varno uporabo portala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)  in v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto EKO PRlekija ter določa zbiranje in uporabo podatkov. Z uporabo spletnega mesta EKO PRlekija soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Zbiranje osebnih podatkov

EKO PRlekija zbira osebne prepoznavne podatke, kot so e-poštni naslov, ime, domači ali službeni naslov ali telefonska številka. EKO PRlekija zbira tudi anonimne demografske podatke, ki jih ni mogoče povezati z vami, kot so poštna številka, starost, spol in hobiji.

Portal EKO PRlekija samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi napotitvenih spletnih mest. EKO PRlekija te informacije uporablja za izvajanje storitve, za ohranjanje kakovosti storitve in za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta EKO PRlekija.

Ne pozabite: če neposredno razkrijete prepoznavne ali občutljive podatke na javnih oglasnih deskah portala EKO PRlekija, lahko te podatke zbirajo in uporabljajo tudi drugi. Opomba: EKO PRlekija ne prebira vaše osebne spletne komunikacije.

EKO PRlekija vas poziva, da preberete izjave o zasebnosti spletnih mest, ki jih obiščete s portala EKO PRlekija, da boste razumeli način zbiranja, uporabe in skupne rabe vaših podatkov na teh spletnih mestih. EKO PRlekija ne odgovarja za izjave o zasebnosti ali drugo vsebino na spletnih mestih izven spletnega mesta EKO PRlekija in družine spletnih mest EKO PRlekija.

Uporaba osebnih podatkov

EKO PRlekija zbira in uporablja vaše osebne podatke za pravilno izvajanje spletnega mesta EKO PRlekija in ponujanje zahtevanih storitev. EKO PRlekija vas z osebnimi prepoznavnimi podatki tudi obvešča o drugih izdelkih ali storitvah, ki so na voljo na spletnem mestu EKO PRlekija in pridruženih spletnih mestih. EKO PRlekija lahko stopi v stik z vami, ko izvaja mnenjske raziskave o trenutnih storitvah ali morebitnih novih storitvah, ki bodo morda na voljo.

EKO PRlekija ne prodaja in ne daje v najem ali zakup svojih seznamov strank drugim podjetjem. EKO PRlekija lahko občasno stopi v stik z vami v imenu zunanjih poslovnih partnerjev v zvezi z določeno ponudbo, ki bi vas utegnila zanimati. V teh primerih vaših osebnih prepoznavnih podatkov (e-pošta, ime, naslov, telefonska številka) ne posreduje drugemu podjetju. Portal EKO PRlekija lahko podatke izmenja z zaupanja vrednimi partnerji, ki mu pomagajo pri izvajanju statistične analize, pošiljanju e-pošte ali navadne pošte, ponujanju podpore strankam ali urejanju dostave. Vsem tem drugim podjetjem je prepovedano uporabljati vaše osebne podatke v druge namene, razen za zagotavljanje teh storitev portalu EKO PRlekija; poleg tega morajo ohraniti zaupnost teh podatkov.

EKO PRlekija ne uporablja ali razkriva občutljivih osebnih podatkov, kot je rasa, vera ali politična pripadnost, brez vašega izrecnega dovoljenja.

EKO PRlekija sledi spletnim mestom in stranem, ki jih obiskovalci obiščejo znotraj portala EKO PRlekija, in tako ugotovi, katere storitve portala EKO PRlekija so najbolj priljubljene. S temi podatki portal EKO PRlekija ponuja prilagojeno vsebino in oglase za stranke, ki pokažejo, da jih zanima določeno področje.

Spletna mesta EKO PRlekija vaše osebne podatke brez opozorila razkrijejo le, če to zahteva zakonodaja ali v dobronamernem prepričanju, da je to potrebno za:
(a) delovanje v skladu z zakonodajo ali pravnimi postopki na portalu EKO PRlekija ali mestu;
(b) ščitenje in varovanje pravic ali lastnine portala EKO PRlekija;
(c) delovanje v nujnih okoliščinah za varovanje osebne varnosti uporabnikov portala EKO PRlekija ali javnosti.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto EKO PRlekija vam s piškotki pomaga prilagoditi spletno vsebino. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na vaš računalnik postavi naš strežnik spletnih strani. S piškotki ni mogoče zaganjati programov ali dostavljati virusov v računalnik. Piškotki so enolično dodeljeni vam, bere pa jih lahko le spletni strežnik v domeni, ki je izdala piškotek za vas.

Eden od prvotnih namenov piškotkov je, da vam pomagajo prihraniti čas. Namen piškotka je, da spletnemu strežniku sporoči, da ste se vrnili na določeno stran. Če npr. prilagajate strani portala EKO PRlekija ali se registrirate na spletnem mestu ali v storitvah portala EKO PRlekija, piškotek portalu EKO PRlekija pomaga, da se spomni vaših določenih podatkov, ko ga naslednjič obiščete. S tem je poenostavljen postopek beleženja osebnih podatkov, kot so naslovi plačnika, naslovi za dostavo itd. Ko se vrnete na isto spletno mesto EKO PRlekija, se lahko podatki, ki ste jih prejšnjič vnesli, obnovijo; tako zlahka uporabljate funkcije portala EKO PRlekija, ki ste jih prilagodili.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko svoj brskalnik po navadi nastavite tudi tako, da bo zavrnil piškotke, če to želite. Če izberete zavračanje piškotkov, ne boste mogli v celoti izkusiti interaktivnih funkcij storitev portala EKO PRlekija ali spletnih mest, ki jih obiščete.

Varovanje osebnih podatkov

EKO PRlekija ščiti vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Osebne prepoznavne podatke, ki jih navedete v računalniških strežnikih, EKO PRlekija ščiti v nadzorovanem, varnem okolju, kjer so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Ko so osebni podatki (kot je številka kreditne kartice) preneseni na druga spletna mesta, so pri tem zaščiteni s šifriranjem, kot je protokol SSL (Secure Socket Layer).

Spreminjanje te izjave

EKO PRlekija bo to izjavo o zasebnosti občasno posodobil, da bo odražala izkušnje podjetja in strank. EKO PRlekija vas poziva, da redno pregledujete to izjavo, da boste na tekočem, kako EKO PRlekija ščiti vaše podatke.

Podatki za stik

EKO PRlekija vas vabi k pošiljanju komentarjev v zvezi s to izjavo o zasebnosti. Če mislite, da portal EKO PRlekija ne upošteva te izjave, se obrnite na portal EKO PRlekija na naslovu webmaster@pikacom.com. Potrudili se bomo, da čim prej ugotovimo in odpravimo težavo.