Dobrodošli pri nas 

Smo del Prlekije, dežele toplih, odprtih ljudi, znamo živeti, se veseliti in tudi jokati, če je treba, smo srčni in družabni ljudje s prirojenim smislom za humor ter dobro privoščimo tudi drugim. 

Dovolite, da se vam predstavimo

  

Ekološka kmetija Pivko
Smo ekološka kmetija iz kraja Stojnci v občini Markovci pri Ptuju, kjer z družino pod dopolnilno dejavnostjo na kmetiji, od leta 2014 gojimo aronijo, kot glavno kulturo na nekaj več kot dveh hektarjih površine, kjer raste cca. 5500 sadik.

Aronija je znana kot sadež, ki je poln vitaminov, mineralov, naravni antioksidant vsebuje veliko železa, blagodejno vpliva na telo in nam okrepi imunski sistem.

Aronija ni preveč zahtevna rastlina, kajti raste v vsaki zemlji, ki pa mora biti odcedna (voda ne sme zastajati). Potrebno jo je negovati s pletjem plevelov čez celo sezono in spomladanskim redčenjem grmov z izrezovanjem vej. Prav tako je potrebna sprotna obdelava tal medvrstnega prostora (mulčenje trave).

V ponudbi imamo predelane proizvode iz aronije kot so 100% matični sok, sadni sirup, dve vrsti džemov brez dodanega sladkorja (aronija in aronija + malina), čaj iz posušenih tropin aronije, posušene sadeže aronije, žganje iz aronije, ter dve vrsti likerjev. Poleg tega pa ponujamo še sveže jagodičevje, ko je njihova sezona ( aronijo, maline, robide ) in bio sirup iz regratovih cvetov.

NAŠA LOKACIJA

Stojnci 22, 2281 Markovci

Marija Pivko

POKLIČITE NAS

034 260 323


Ekološka kmetija Zadravec

Na kmetiji Zadravec so se že vse od leta 1858 (od tega leta naprej obstajajo uradni dokumenti) ukvarjali s kmetovanjem in sicer živinorejo kot osnovno kmetijsko dejavnostjo. Kmetija se je prenašala iz roda v rod, osnovna panoga pa se nikoli ni spremenila.

Starejša generacija Zadravec Jože in Jožefa sta se že leta 1999 dobro zavedala pomena zdravega prehranjevanja, zato sta že takrat vstopila v prehodno obdobje ekološkega kmetovanja in pri tem obdelovala 18 ha površin. Pri tem je potrebno poudariti, da sta bila med prvimi v Sloveniji, ki sta se odločila za tak ukrep.


Leta 2008 sem ekološko kmetijo prevzel kot mladi prevzemnik sin Matej, pa sem kar hitro spoznal, da moramo dodati neko dodano vrednost našim proizvodom. Odločili smo se, da vse živali krmimo do 18 mesecev starosti, ter meso pod blagovno znamko »Mlada ekološka govedina« prodamo svojim strankam.

Spoznavali smo, da je to pravi način prodaje, ki pa zahteva veliko mero potrpežljivosti in truda. Pri tem sem konec leta 2009 spoznal svojega prvega poslovnega partnerja, sedaj tudi prijatelja Kosec Boštjana, s katerim tesno sodelujeva še danes.

Vzporedno smo se na ekološki kmetiji Zadravec srečevali z novimi priložnostmi in izzivi. Tako smo povzeli nove ukrepe in opustili »SILAŽO«. Sedaj se naše živali prehranjujejo kot nekoč, poleti se pasejo na čudovitih pašnikih, pozimi pa dobijo samo SUHO SENO, počutijo se odlično, pa tudi neprijetnih vonjav po silosu ni več čutiti. Ob kmetovanju so se ponujale nove priložnosti, saj je velik del sosedov opustil »majhno kmetovanje«, tako smo lahko Zadravčevi svojo kmetijo povečevali. Sedaj obdelujemo 4 ha njivskih površin in 28 ha travnikov in pašnikov.

Leta 2018 smo zgraditi razsekovalnico, pakirnico, hladilnico in zorilnico. Sedaj kupcem ponujamo širši asortima izdelkov (bio goveje salame, bio klobase za pečenje, bio goveje pleskavice), kot piko na i pa skrbno zorjene goveje hrbte in pljučne, po katerih posegajo res največji gurmani.

NAŠA LOKACIJA

Miklavž pri Ormožu 51a  

2275 Miklavž pri Ormožu

Ekološka kmetija Zadravec

POKLIČITE NAS

051 431 676


Ekološka kmetija Paldauf

Ekološka kmetija Paldauf je družinska kmetija s tradicijo, ki sega več rodov nazaj. Nahaja se v naselju Vučja vas, v občini Križevci pri Ljutomeru, v pokrajini ob reki Muri. Kmetija je dostopna z glavne ceste in se nahaja v bližini avtocestnega izvoza. Kmetija je opremljena z veliko infrastrukture in kmetijske mehanizacije, saj na kmetiji stremimo k modernemu kmetovanju. Kmetija sama in predvsem njeno dvorišče je zelo urejena in nudi obiskovalcu prijeten občutek domačnosti in estetskega videza.

Kmetija je vključena v ukrep Dobrobit živali, prav tako je vključena v ekološko pridelavo na svoji celotni površini kmetijskih zemljišč v uporabi. V ekološko kmetovanje je kmetija vključila poleg pridelave poljščin tudi prirejo prašičev ter kokoši nesnic.

Obdelujemo 29 ha kmetijskih površin in vse pridelke, ki jih pridelamo tudi predelamo doma ter prodajamo v svoji trgovinici in v drugih manjših butičnih trgovinah po Sloveniji. Pridelujemo 13 različnih kultur to so žitarice in oljnice, ki jih predelujemo v moke, kaše, kosmiče, testenine in olja. Naše živali se veliko gibajo, saj je prosta reja edina, ki jim zagotovi kvalitetne mesne izdelke in jajca.

Vzpostaviti želimo čim krajšo pot od “kmetije do krožnika”.

NAŠA LOKACIJA

Vučja vas 37,
9242 Križevci pri Ljutomeru

Ekološka kmetija Paldauf

POKLIČITE NAS

051 680 711

Ekološka kmetija Plohl


Andrenci 74
2236 Cerkvenjak

POKLIČITE NAS:

041 410 661

Ekološka kmetija Kosec


Mali Brebrovnik 58
2259 Ivanjkovci

POKLIČITE NAS:

041 762 777

Ekološka kmetija Trstenjak


Stročja vas 46

9240 Ljutomer

POKLIČITE NAS:

02 584 84 45 / 041 413 663


Ekološka kmetija Žnidarič


Logarovci 69, 

9242 Križevci pri Ljutomeru

POKLIČITE NAS:

040 833 774

Oglejte si naše izdelke

Nam želite kaj sporočiti?

Kontaktirajte nas   

Pokličite nas na telefonsko številko:

    051 227 015

Ali nam pišite na elektronski naslov:

   info@ekoprlekija.si 

Eko Prlekija d.o.o., so.p. skupnost za razvoj ekološkega kmetijstva


NASLOV::

Mali Brebrovnik 58
2259 Ivanjkovci
051 227 015

KONTAKT:

Tel: 051 227 015
E-mail: info@ekoprlekija.si

STOPITE V KONTAKT Z NAMI:

POGOJI POSLOVANJA