Dostava na dom

V Eko Prlekiji d.o.o., so.p. osebno poznamo vse naše dobavitelje. Prav tako dostavljamo izdelke dvakrat mesečno do naših kupcev. Tako zagotovimo pristnost, osebni stik in odgovorimo na morebitna vprašanja.

Europark Maribor

Vsako soboto nas najdete na EKOLOŠKI TRŽNICI, na Pogačarjevem trgu, od 8 do 14 ure. Ponujamo vse naše izdelke, ki so na zalogi, lahko pa si boste naročili tudi tiste, ki zahtevajo previdnejše ravnanje (meso, mleko in mlečni izdelki, …)

Novi izdelek

V letu 2020 smo se odločili, da bomo pričeli za lastno predelavo. Naš prvi lastni izdelek je 100% ekološki aronijin sok. Sveže ekološke jagode aronije smo odkupili od naših dobaviteljev, sok nam je predelal Janez Trstenjak, prodajamo pa ga preko naše spletne trgovine in po naročilu preko e-pošte ali po telefonu.

23okt.

Recepti

Sestavine:

1 kg eko mesnatih govejih kosti

3 eko korenčki

1-2 srednje veliki eko čebuli

Šopek eko peteršilja (pozimi lahko posušenega)

1 koren eko peteršilja

½ gomolja eko zelene

Poper v zrnu

Sol

Postopek:

Mesnate kosti operemo in jih v velikem loncu prelijemo s približno 3-4 litri hladne vode. Zelenjavo olupimo in speremo ter narežemo na večje kose. Polovičke olupljene čebule malo popražimo, da zadiši. Vso zelenjavo in poper dodamo v lonec. Ko juha zavre, znižamo temperaturo, da počasi vre (tako bo ostala bistra in ne motna) najmanj 2 uri. Na koncu kuhanja solimo po okusu. Ko je juha kuhana, jo pustimo stati nekje 10 minut, da se umiri, jo precedimo in zakuhamo z najboljšo zakuho ;). Pa dober tek!

 

Ekološki zdrobovi knedli za juho

Sestavine:

1 eko jajce

Približno 7 žlic eko pšeničnega ali pirinega zdroba

Sol

(lahko dodate sesekljana sveža zelišča-peteršilj, drobnjak, …)

Priprava:

V manjši posodici razžvrkljate jajce, dodate zdrob, sol in zelišča. Vse sestavine dobro premešate in pustite počivati vsaj 10 minut, da se sestavine prepojijo. Z dvema manjšima žličkama oblikujete knedle, ki jih dajete v rahlo vrelo ekološko govejo juho. Ko priplavajo na površje, jih kuhate še približno 5 minut in najboljša juhica z zdrobovimi knedli je končana. Dober tek!

 

About the Author

Related

Dan odprtih vrat

Dan odprtih vrat

V avgustu smo organizirali dneve odprtih vrat Eko Prlekije, v sodelovanju s Pep's Wine, na Sveti...

Read More >

Post a Comment

Eko Prlekija d.o.o., so.p. skupnost za razvoj ekološkega kmetijstva


NASLOV:

Mali Brebrovnik 58
2259 Ivanjkovci
051 227 015

KONTAKT:

Tel: 051 227 015
E-mail: info@ekoprlekija.si

STOPITE V KONTAKT Z NAMI:

POGOJI POSLOVANJA