Sestavine:
1 kg eko mesnatih govejih kosti
3 eko korenčki
1-2 srednje veliki eko čebuli
Šopek eko peteršilja (pozimi lahko posušenega)
1 koren eko peteršilja
½ gomolja eko zelene
Poper v zrnu
Sol
Postopek:
Mesnate kosti operemo in jih v velikem loncu prelijemo s približno 3-4 litri hladne vode. Zelenjavo olupimo in speremo ter narežemo na večje kose. Polovičke olupljene čebule malo popražimo, da zadiši. Vso zelenjavo in poper dodamo v lonec. Ko juha zavre, znižamo temperaturo, da počasi vre (tako bo ostala bistra in ne motna) najmanj 2 uri. Na koncu kuhanja solimo po okusu. Ko je juha kuhana, jo pustimo stati nekje 10 minut, da se umiri, jo precedimo in zakuhamo z najboljšo zakuho ;). Pa dober tek!
Ekološki zdrobovi knedli za juho
Sestavine:
1 eko jajce
Približno 7 žlic eko pšeničnega ali pirinega zdroba
Sol
(lahko dodate sesekljana sveža zelišča-peteršilj, drobnjak, …)
Priprava:
V manjši posodici razžvrkljate jajce, dodate zdrob, sol in zelišča. Vse sestavine dobro premešate in pustite počivati vsaj 10 minut, da se sestavine prepojijo. Z dvema manjšima žličkama oblikujete knedle, ki jih dajete v rahlo vrelo ekološko govejo juho. Ko priplavajo na površje, jih kuhate še približno 5 minut in najboljša juhica z zdrobovimi knedli je končana. Dober tek!
About the Author
Related
V avgustu smo organizirali dneve odprtih vrat Eko Prlekije, v sodelovanju s Pep's Wine, na Sveti...
Read More >